Netværksfamilier

Netværksfamilier og netværkspersoner

Røde Kors Sorø formidler kontakt mellem flygtninge og danske familier og enkeltpersoner. Formålet med netværksfamilier og -personer er at give flygtninge hjælp og oplevelser i hverdagen. Flygtninge har brug for hjælp til at begå sig i det danske samfund, og her kan netværksfamilier understøtte integrationen.

Opgaverne

Når en familie er matchet af Røde Kors Sorø med en flygtning, beslutter de selv, hvilke aktiviteter, der er relevante og interesse for. Det kan for eksempel være at gå til fodbold, spise sammen, mødes på café eller bibliotek og naturligvis taler sammen. Vi forventer et aktivitetsomfang på ca. 2 møder om måneden. Herudover vil der være mulighed for at mødes med andre netværksfamilier. Røde Kors Sorø afholder møder for netværksfamilierne ca. en gang om måneden. Møderne afholdes fælles med værgerne for uledsagede børn og unge..

Frivillig

Som frivillig forventer vi,

  • at du er åben og nysgerrig
  • at du har tid til at mødes med dit match ca. 2 gange om måneden
  • at du har lyst til at dele din viden om det danske samfund og dansk sprog

Behov

Vi har aktuelt behov for nogle få nye netværksfamilier. Så har du mod på opgaven, må du meget gerne kontakte vores koordinator for netværksfamilierne Joan Højlund.

 

Kontaktperson

Joan Højlund
Mail: robertk@stofanet.dk
Mobil: +45 2365 9134