Besøgstjenesten

Besøgstjenesten

Røde Kors Sorø formidler besøgsvenner til ensomme med begrænset netværk, og derfor savner kontakt med andre. Aktuelt råder afdelingen i Sorø over 40 besøgsvenner.

Opgaven

Som besøgsven tager du på besøg hjemme hos et andet menneske, du lytter og er interesseret, så kommer samtalen af sig selv. Måske læser du op, spiller et spil eller går en tur sammen med besøgsmodtageren.

Røde Kors Sorø

I Røde Kors Sorø sørger vi for at formidle kontakten mellem dem, der ønsker at få besøg, og besøgsvennerne. Vi introducerer til opgaven, indgår aftalen mellem parterne, sørger for legitimationskort og afholder netværksmøder for besøgsvennerne ca. 2 gange om året.

Frivillig

Som frivillig besøgsven skal du først og fremmest være åben og nysgerrig. Det er samtidig vigtigt, at du overholder de aftaler, der individuelt bliver indgået mellem besøgsmodtager og dig som besøgsven, da du meget let bliver et af ugens højdepunkter for besøgsmodtageren. Du vil også skulle sætte dig ind i et sæt spilleregler for, hvordan du bør optræde som Røde Kors besøgsven. Du skal regne med fast at bruge comkring 1 til 1½ time om ugen og derudover meget gerne deltage i de halvårlige netværksmøder.

Gåvenner

Som en anden form for besøgstjeneste har vi gåvenner, der alene går ture med besøgsmodtager i kørestol eller rollator. Mange ældre borgere har brug for, at komme lidt ud i naturen og få nye oplevelser i deres hverdag.

Hvis du har overskud og interesse i at gøre en forskel så kontakt Birgit Winther.

Kontaktperson

Birgit Winther
Mail: Birgitwinther@stofanet.dk
Telefon: +45 4242 5775