Guldbryllup med konen og sølvbryllup med Røde Kors

Guldbryllup med konen og sølvbryllup med Røde Kors

Ole takkede af efter 25 år i bestyrelsen

Røde Kors i Sorø og Ole Lauridsen kan et eller andet med hinanden.

I snart 30 år har Ole – i øvrigt sammen med hustruen Gitte – været i fast forhold, men efter 25 år som medlem af bestyrelsen takkede Ole af på generalforsamlingen i februar.

Men kun som bestyrelsesmedlem.

Han og Gitte er stadig frivillige to gange om ugen – og de er stadig gift. Parret havde guldbryllup sidste år.

Og hvorfor nu frivillige? I en tid hvor fællesskab og frivillighed står mere og mere i skyggen af de individuelle behov.

”Fordi vi trives med fællesskabet i Røde Kors,” siger ægteparret – næsten i munden på hinanden.

”Det sociale fællesskab med de andre frivillige i møbelbutikken. Den gode tone mellem os. Her er rart at være. Vi møder andre og får noget socialt med hjem,” forklarer de om den trofasthed og de mange timer de gennem årene har ”foræret” Røde Kors.

De husker uden vemod pionerdagene på Liselund i den sydligste ende af Frederiksberg. En uopvarmet lade uden sanitære installationer, hvor møbler og andre effekter blev opbevaret til det årlige loppemarked på Ankerhus. Koldt og fysisk hårdt. Trods det var modstanden stor, da bestyrelsen besluttede at leje lokalerne på Industrivej.

Skeptikerne frygtede stigende omkostninger, og flere forlod det frivillige arbejde. Ville ikke lægge ryg til, hvad de forudså ville blive en fiasko.

”Det modsatte er sket. I gode år havde vi tidligere et årligt salg på 60-70.000 kr. Nu har vi rundet millionen. Hvor vi tidligere var en halv snes frivillige, er vi nu et halvt hundrede alene i møbelbutikken. Samtidig er arbejdsforholdene blevet meget bedre. Det er blevet langt nemmere at være frivillig” understreger han.

Som bestyrelsesmedlem er beslutningen om at etablere møbelbutikken en af de sager, Ole er ganske tilfreds med at have været en del af.

Ikke fordi han på nogen måde gør sig til af sin og hustruens indsats som frivillige. Ole er en mand af få ord, men vil alligevel gerne være med til at skabe opmærksomhed om værdien af at yde en frivillig indsats.

”Man får jo noget igen i mødet med andre mennesker.”