Vi giver 100.000 kr til sultende og frysende børn i Syrien

Vi giver 100.000 kr til sultende og frysende børn i Syrien

Helt ekstraordinært har vi i bestyrelsen besluttet at bevilge 100.000 kr til Katastrofefonden i Dansk Røde Kors, som har hårdt brug for pengene til at hjælpe sultende og frysende børn på flugt i Idlib-provinsen i det nordlige Syrien, hvor der er mangel på stort set alt, og hvor børn sulter og fryser ihjel under den største humanitære katastrofe i årtier.
Flere end 900.000 personer er siden årsskiftet flygtet fra provinsen, der udsættes for daglige bombeangreb. Senest blev 12 skoler udsat for bomber i begyndelsen af ugen.
– Sædvanligvis bevilger vi ikke penge midt i et regnskabsår, men forholdene i det nordlige Syrien er så katastrofale med mangel på stort set alt, at vi i bestyrelsen gør en undtagelse, forklarer Niels Mortensen om bevillingen. Han er formand for Røde Kors Sorø.
– Vi er desuden med god opbakning fra soranerne kommet godt fra start både i vores tøjbutik og i vores møbelbutik i Sorø. Derfor har vi i bestyrelsen vurderet, at vi har pengene til bevillingen, tilføjer han.
Onsdag aften var der generalforsamling i Røde Kors Sorø, og her var der enstemmig opbakning til det humanitære initiativ.