Åbning med salgsrekord

Åbning med salgsrekord

14.483 kr.
Så meget blev der solgt varer for, da tøjbutikken i Storgade genåbnede mandag efter en gennemgribende modernisering. Det er faktisk salgsrekord for en ganske almindelig mandag i oktober, så det ser ud til, at kunderne har taget mere end godt imod den moderniserede butik.
Inden kasseapparaterne blev åbnet kl. 10 blev genåbningen markeret med en reception i overværelse af bl.a. Røde Kors genbrugschef, Tina Donnerborg, borgmester Gerd Jørgensen og ganske mange frivillige samt den lokale mæcen, Lorentz Jørgensen, der har doneret 75.000 kr. til renoveringen.
Begge havde stor ros til den stort set nye butik.Førstenævnte mente endog, at den kan være til inspiration for Røde Kors’ øvrige genbrugsbutikker landet over.
Niels Mortensen, formand for Røde Kors Sorø, havde indledningsvis takket de mange frivillige, der har lagt arbejdskraft til en stor del af opgaven, samt til håndværkerne, inden han ridsede baggrunden op for moderniseringen. Nemlig et ønske om at skabe så god og indbydende en butik, at den kan øge omsætning og overskud til fordel for Røde Kors’ sociale og humanitære arbejde i ind- og udland.
Niels Mortensen påpegede i den forbindelse baggrunden for, at Røde Kors i Sorø i det hele taget driver genbrugsbutik:
Det gør vi af flere grunde, sagde han.
Først og fremmest bidrager genbrugsområdet i Røde Kors til indtjening af såkaldt frie midler, som vi kan kanalisere over i lokalt socialt arbejde, hjælpearbejde på nationalt plan og ikke mindst hjælp i udlandet. Vi har forsøgt med designet af vores nye disk at sende et enkelt signal om, at vi tjener penge for at hjælpe nogen, som har det værre end os.
Vi driver også genbrugsbutik for at skåne miljøet ved gennem genbrug at spare på klodens ressourcer. Og så driver vi genbrugsbutik for at være et billigt alternativ for dem, der ikke har så mange midler, som flertallet har.
Endelig driver vi genbrugsbutik for at skabe et meningsfuldt fællesskab for os, der ellers ikke ville vide, hvad vi skulle få dagen til at gå med. I fællesskab at hjælpe andre er ikke det værste at bruge sin tid på, sagde han hvormed genbrugsbutikken var genåbnet.